• OLCEA… Zorg zonder grenzen!

  OLCEA… Zorg zonder grenzen!

  OLCEA is specialist in het aanbieden van zorg voor verschillende doelgroepen. U doet een beroep op ons als u verzorging of verpleging nodig hebt.

 • Olcea biedt zorg op maat

  Olcea biedt zorg op maat

  Olcea biedt verschillende diensten die u helpen om het dagelijks leven prettiger te maken.

 • Olcea, werken met zorg...

  Olcea, werken met zorg...

"Olcea's cliënten beoordelen Olcea met een 8,5"

Van Loveren & Partners - Kwaliteit in de zorg

Olcea heeft het PREZO kwaliteitskeurmerk behaald voor de extramurale individuele zorg.

Kwaliteit in de zorg; CQ-index onderzoek thuiszorg Olcea

Kwaliteit in de zorg; CQ-index onderzoek thuiszorg Olcea
Geplaatst op: maandag, 11 april 2016.

Met het oog op het handhaven en/ of verbeteren van de kwaliteit van de zorg die Olcea levert heeft het externe onderzoeksbureau “Van Loveren & Partners BV” eind 2015 een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de directie en cliëntenraad van Olcea. Dit onderzoek geeft potentiële cliënten van Olcea ook de kans om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de zorg die olcea levert.

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van CQ-Index ervaringen met de zorg thuis, een landelijk erkend instrument om een cliëntenraadpleging uit te voeren. De betrouwbaarheid en validiteit van dit onderzoek is hiermee gewaarborgd. 

Olcea scoort op bijna alle onderdelen in de thuiszorg hoger dan het landelijk gemiddelde (zie rapport). De uitkomsten van dit onderzoek dienen meerdere doelen. Allereerst is het voor Olcea een goede methode om systematische manier een verbetering in de geleverde zorg te bewerkstelligen. Ten tweede is het onderzoek ook noodzakelijk voor de zorginkoop door zorgkantoren. Resultaten van dit onderzoek zijn ook doorgestuurd naar een landelijk databestand. Vanuit dit landelijk databestand worden ze opgenomen in het jaardocument en voor plaatsing op www.kiesbeter.nl. Potentiële cliënten kunnen daar terecht om zich een beeld te vormen van Olcea Thuiszorg.

De uitkomsten worden hieronder in het kort uitgelicht. Voor een volledig overzicht kunt u het volledige rapport onderaan de pagina downloaden. 

De cliënten zelf hebben de kans gekregen suggesties te benoemen voor eventuele verandering die zij graag zouden willen zien in de zorg die zij ontvangen van Olcea. In het algemeen zijn de cliënten hierover zeer tevreden (zie rapport). Een cliënt gaf aan dat hij/zij het prettig zou vinden als hij/zij begeleiding kreeg bij het winkelen. De cliënt wenst hiervoor een iets ruimere indicatie, zodat er meer tijd is voor persoonlijke quality -time. 

Een andere cliënt geeft aan dat hij/zij te weinig uren krijgt van de gemeente en dat hierdoor veel dingen blijven liggen.

De cliënten is ook gevraagd naar hun meest positieve ervaringen. Voorbeelden hiervoor zijn; luisterend oor, snel geregeld, vriendelijk, alles wordt naar wens uitgevoerd en erg vakkundig. 

Tot slot scoort Olcea gemiddeld een 8,5. Dit gemiddelde is gebaseerd op drie indicatoren, namelijk,  “Kwaliteit van leven”, “Kwaliteit van de zorgverleners” en “Kwaliteit van de zorgorganisatie”.

Het volledige rapport is hieronder te downloaden. 

Download RP15087_Rapportage_CQ-Index_ZT_Olcea_Thuiszorg.pdf Download RP18004_Rapportage_CQ-Index_ZT_Olcea.pdf