• Home
  • Nieuws
  • Prachtig nieuwsartikel n.a.v. PREZO tussen audit bij Olcea Nieuwe Zorglandschap

Prachtig nieuwsartikel n.a.v. PREZO tussen audit bij Olcea Nieuwe Zorglandschap

Prachtig nieuwsartikel n.a.v. PREZO tussen audit bij Olcea Nieuwe Zorglandschap
Geplaatst op: vrijdag, 21 juli 2017.

In april 2017 heeft er een onaangekondigde PREZO tussen audit plaatsgevonden bij Olcea Nieuwe Zorglandschap B.V. in Hengelo. Olcea beschikt sinds mei 2016 over het PREZO zilveren keurmerk en er vindt hiervoor jaarlijks een onaangekondigde tussen audit voor plaats. Na de audit wordt (mede) door de auditor bepaald of het keurmerk wordt verlengd. Over de laatste audit is er een prachtig nieuwsartikel geschreven door de auditor. Het artikel vindt u onderaan de pagina. Om direct naar het artikel te gaan klikt u hier.

Er wordt binnen Olcea hard gewerkt om op een gestructureerde en doelmatige manier zorg te verlenen welke voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Er heeft het afgelopen jaar een grote verbeterslag plaatsgevonden op het gebied van o.a. (elektronische) zorgdossiers, software implementaties en beleidsuitvoeringen.

Tevens hebben wij in 2017 nieuw personeel mogen verwelkomen en ook intern mensen verder opgeleid die ons de komende jaren verder zullen helpen groeien naar een duurzame toekomst. Binnen de zorg is er veel veranderd en Olcea heeft zich de afgelopen jaren ingespannen om met deze veranderingen mee te gaan.

Met enige trots hebben wij dan ook het conceptrapport van de PREZO auditor in ontvangst mogen nemen, waarin wordt bevestigd dat Olcea goed bezig is en kwalitatief goede zorg levert en bovenal duidelijk naar voren komt dat de cliënten bij Olcea zeer tevreden zijn. Het keurmerk is daarom ook met een jaar verlengd. Tot slot is er, zoals eerder benoemd, in overleg zelfs een mooi nieuwsartikel hierover geschreven door de auditor welke hieronder staat weergegeven. U kunt het artikel ook lezen door hier te klikken.

Olcea Nieuwe Zorglandschap 

Door Marita Meulmeester, juni 2017
Olcea Nieuwe Zorglandschap is, behalve een mooie naam, een pareltje in het Nederlandse zorglandschap. Olcea verleent thuiszorg aan mensen uit de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Hengelo en Enschede. Alle medewerkers van Olcea hebben kennis van en affiniteit met de Syrisch-Orthodoxe, Turkse en Armeense doelgroep. Zo voelt iedereen zich thuis. 

Het hoofdkantoor ligt in Hengelo en dat is voor mij leuk vertoeven, als Twentse bestuurskundige. In de middag liep ik mee met de route van de wijkverpleging. We gingen op huisbezoek bij een Syrische klant. Ik stapte in de auto met de Turkse hoofdverpleegkundige en de Syrische eerstverantwoordelijk verzorgende, de vaste contactpersoon voor de klant. 

Beide dames hadden liefdevolle woorden over voor hun baas. Hij is zeven dagen, 24 uur bereikbaar voor alle klanten en medewerkers. 'Als hij je iets vraagt, wil je gewoon ja zeggen: zijn inspiratie werkt als een magneet'. Geschater en gegiechel op de achterbank! Daarmee was de toon voor de middag meteen gezet. Hoe mooi is dat. Waar hoor je dit nog in de tijden van grote afstand tussen managers en de werkers of de aanhoudende berichtgeving over te weinig tijd en aandacht voor de klant? Zo gaat het duidelijk niet bij Olcea.

We belden aan bij de klant, een jonge vrouw nog maar pas gevlucht uit Syrië met erg veel problemen. Ineens zag ik mezelf zitten… ik was hier aan het werk voor een kwaliteitstoetsing. Tot mij drong door, deze jonge vrouw komt niet uit een cultuur van cliënttevredenheidsonderzoeken. Er is beslist ook geen ZorgkaartSyrie. Zou zij bang zijn voor mijn vragen? Mogelijk maakte zij zich zorgen over de gevolgen voor haar zorg of verblijfsvergunning. Ik besloot het te benoemen om haar gerust te stellen. 

Ik keek naar de twee zeer betrokken verpleegkundigen in gesprek met de jonge vrouw. Hard aan het werk om haar leven weer een beetje op de rails te krijgen. Handen, voeten, Turks, Syrisch, Arabisch, aandacht, plezier en warmte waren de ingrediënten van dit stoofpotje. Soms hoef je niet te vragen of de klant tevreden is. Je ziet het voor je ogen gebeuren.

(bron:http://www.meulmeesterenveltman.nl/nieuws/2017/2/17/praktijkvoorbeelden-liefdevolle-zorg)